Menstruatieklachten

Fotolia_58444981_XS.jpg

Je hebt buikpijn, je borsten zijn gevoelig en je bent moe en prikkelbaar. O jee, is het die tijd van de maand weer? Menstruatieklachten; Veel vrouwen hebben er last van.

Veel voorkomende menstruatieklachten
Veel vrouwen hebben last van één of meerdere klachten tijdens de menstruatie. Waarschijnlijk zijn de volgende menstruatieklachten herkenbaar:
• Buikpijn, door het samentrekken van de baarmoeder
Rugpijn, en dan vooral in de onderrug
Hoofdpijn
• Gevoelige borsten
Stemmingswisselingen, je bent sneller geïrriteerd of barst zomaar in tranen uit
Slaapproblemen

Yin en Yang
Volgens de Chinese geneeskunde zijn menstruatieklachten het gevolg van een disbalans in Yin en Yang. Meestal is er een teveel aan vrouwelijke energie (Yin). Elke fase van de menstruatie heeft een ander energiepatroon waarbij verschillende meridianen een rol spelen. Er zijn vier meridianen die invloed hebben op de menstruatie:
1. Lever-meridiaan
Deze meridiaan heeft een belangrijke rol in de opslag van bloed en is verantwoordelijk voor alle transformaties waaronder de ovulatie.
2. Milt-meridiaan
Deze meridiaan is nauw verbonden met de menstruatiecyclus.
3. Nier-meridiaan
Deze meridiaan is het fundament van het voorplantingsstelsel.
4. Hart
De energie in deze meridiaan zorgt voor de algemene circulatie in het hele lichaam.

Behandeling
Afhankelijk van de menstruatieklachten wordt er tijdens een behandeling aan één of meerdere meridianen extra aandacht gegeven. Een Shiatsubehandeling bij menstruatieklachten is gericht op herstel van de balans in de hormoonhuishouding. De behandeling wordt afgestemd specifiek op jouw klachten.

Onregelmatige menstruatie
Een shiatsubehandeling helpt ook bij onregelmatige menstruatiepatronen. Hierbij moet je denken aan:
• Te veel of te weinig bloedverlies
• Een korte of lange menstruatiecyclus
• Het uitblijven van de menstruatie

Bij heftige menstruatieklachten of verandering van het menstruatiepatroon is het altijd verstandig om een arts te raadplegen om ziektebeelden uit te sluiten. Menstruatieklachten staan vaak niet op zichzelf. Er zijn mogelijk ook andere klachten die je misschien niet direct in verbinding stelt met je menstruatieklachten. Fysieke en emotionele stress kunnen er onder andere voor zorgen dat een menstruatie uitblijft.

Verlost worden van klachten?
Heb je elke maand last van menstruatieklachten? Word je hier ook zo moe van en wil je de energie vrij laten stromen, ook tijdens een menstruatie? Neem dan contact met me op voor een kennismakingsbehandeling. En ervaar zelf wat ik voor je kan doen.

ShiatsuTera_Website_Buttons_160124-01