Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn

 De meest voorkomende vorm van hoofdpijn is spanningshoofdpijn. Het is belangrijk om uit te zoeken waar je hoofdpijn vandaan komt. Meestal heeft hoofdpijn geen ernstige oorzaak maar is het vooral lastig. Hoofdpijn beïnvloed je leven en belemmert je in je dagelijkse activiteiten. Een Shiatsu behandeling help je te ontspannen en zorgt ervoor dat blokkades in je lichaam opgelost worden.

Soorten hoofdpijn
Naast spanningshoofdpijn zijn er andere soorten van hoofdpijn te benoemen. In onderstaande tabel staan de meest voorkomende hoofdpijnen met de meest voorkomende klachten. Het kan zo zijn dat jouw hoofdpijn een andere pijn is. Houd je hoofdpijn lang aan of is het een hele heftige pijn die je niet eerder hebt gehad dan is het raadzaam om de huisarts te raadplegen om ernstige oorzaken uit te sluiten.

Hoofdpijn en Chinese Geneeswijze
In de Chinese geneeswijze gaan we ervanuit dat als iemand hoofdpijn heeft, er ergens een disbalans in het lichaam is. Door ons lichaam lopen verschillende meridianen zogenaamde energiestromen. Deze meridianen kunnen geblokkeerd zijn of de energie niet optimaal laten stromen waardoor klachten ontstaan. De plaats op het hoofd waar de pijn zit kan aangeven welke meridiaan betrokken is bij de oorzaak van de hoofdpijn. Dit is een duidelijke aanwijzing voor de juiste Shiatsubehandeling.

Hoofdpijn en Shiatsu
Een Shiatsubehandeling helpt goed bij spanningshoofdpijn. Veel soorten hoofdpijnen worden veroorzaakt door stress of andere emoties. Tijdens een Shiatsubehandeling geef ik druk op verschillende plaatsen op je lichaam. Hierdoor kunnen eventuele blokkades in meridianen worden opgelost zodat energie weer vrij gaat stromen.

Wat kan je zelf doen?
- Om de oorzaak te vinden is het verstandig om een hoofdpijndagboek bij te houden. Wanneer heb je hoofdpijn en welke acties gingen hier aan vooraf? Slechte nacht, drukke werkdag, weinig gedronken?
- Het is verstandig om voldoende te bewegen, het liefst in de frisse lucht. Slaap niet te weinig maar ook niet teveel (ongeveer 7 a 8 uur per nacht). Drink voldoende water en zorg op tijd voor ontspanning.
- Na een Shiatsubehandeling kan ik je leren welke drukpunten je zelf kunt behandelen om je hoofdpijn te verzachten. En hoe je dat het beste kunt doen.

Heb je regelmatig last van hoofdpijn en belemmert dit je in je activiteiten? Dan is een Shiatsubehandeling iets voor jou. Plan een afspraak zodat jij je hoofdpijn onder controle kunt.

ShiatsuTera_Website_Buttons_160124-01