Stoelmassage

Shiatsu stoelmassage

Een standaard Shiatsubehandeling geef ik op een futon op de grond. Een futon is een Japans oprolbaar matras. Maar een korte Shiatsubehandeling is ook heel goed te geven op een massagestoel. Een massagestoel is een comfortabele stoel die speciaal is ontwikkeld voor het geven van massages. Ideaal om snel en effectief te kunnen behandelen. Eventueel zelfs op locatie.

KANS
Als je de kans krijgt een stoelmassage te krijgen, dan moet je die kans pakken. Je zult merken wat een weldaad de massage zal zijn voor lichaam en geest. Maar KANS is ook een afkorting van Klachten van Armen Nek en Schouders. Dit zijn veel voorkomende klachten bij mensen met een beroep waarbij veel dezelfde bewegingen gemaakt worden. Bijvoorbeeld, schilders, kappers, musici of tekstschrijvers. RSI staat voor Repetive Strain Injury, KANS en RSI betekenen hetzelfde maar worden vaak door elkaar gebruikt.

Wanneer kies je voor een stoelmassage?
Als je klachten aan armen, nek of schouders hebt dan is een stoelmassage ideaal. In de massagestoel kan ik heel doelgericht je RSI-klachten of klachten van armen, nek en schouders behandelen. De behandeling is korter dan een Shiatsubehandeling op de futon. Een stoelmassage duurt 25 tot 30 minuten. Ik geef Shiatsu stoelmassage in mijn praktijk, maar het is ook mogelijk om stoelmassages op locatie te verzorgen.

Preventieve stoelmassage
Een shiatsu stoelmassage is een gemakkelijke kennismaking met Shiatsu. De stoelmassage kan klachten helpen voorkomen. Een ontspannende behandeling zorgt voor meer energie, ontspanning en rust. Tijdens de behandeling houd je je kleding aan. Ideaal om op de werkvloer de gezondheid van medewerkers te bevorderen. Spanning als gevolg van stress of een verkeerde werkhouding worden binnen 30 minuten weggenomen. Voorkom ziekteverzuim en neem contact met me op voor Shiatsu stoelmassages op de werkvloer.

Wat kun je zelf doen?
Het voorkomen van klachten is nog altijd beter dan het genezen van klachten. Wat kun je zelf doen om klachten aan armen, nek en schouders te voorkomen?
1. Vermijd langdurig in één houding zitten.
2. Vermijd langdurig herhaling van eenzijdige bewegingen
3. Zorg voor de juiste werkhouding.
4. Sta regelmatig even op en loop een stukje of rek je even lekker uit.

Aantal stoelmassages
Als de stoelmassage wordt ingezet voor ontspanning dan is één stoelmassage vaak al effectief. Afhankelijk van je klachten zijn een aantal behandeling achter elkaar aan te raden met maximaal twee weken tussen de behandelingen. Wil je klachten voorkomen en je preventief laten behandelen. Dan is het verstandig om eens per maand een behandeling op de stoel te plannen.

Stoelmassages op locatie
Vaak worden stoelmassages gegeven tijdens evenementen of speciale dagen. Maar stoelmassages zijn ook geschikt op de werkvloer.
• Heb je een belangrijke vergadering en wil je dat alle leden fit zijn?
• Wil je je teamleden verwennen omdat ze hard gewerkt hebben in een (te) drukke periode?
• Wil je wel een paar momenten per jaar een vast moment voor stoelmassages reserveren?

De reden is niet belangrijk, een Shiatsu stoelmassage is altijd effectief!

ShiatsuTera_Website_Buttons_160124-01