Vermoeidheid

person70-3.png

Het is heel normaal dat je na een inspannende dag vermoeid bent. Maar wanneer is vermoeidheid niet meer ‘normaal’? Wanneer moet je je zorgen gaan maken? Als je elke avond vermoeid op de bank ploft? Ben je oververmoeid of misschien wel chronisch vermoeid?

Verder kijken
Als je een paar nachten goed slapen nodig hebt om bij te komen is er niets aan de hand. Maar ben je langere tijd moe en futloos dan is het verstandig om verder te kijken. Je bent dan waarschijnlijk oververmoeid of hebt last van chronische vermoeidheid.
• Heb je lichamelijke klachten?
Slaap je slecht?
• Beleef je een spannende tijd?
• Zitten er emoties in de weg?

Probeer te achterhalen wat de vermoeidheid veroorzaakt en wat je aan de oorzaak kunt veranderen.

Oorzaken Vermoeidheid
Vermoeidheidsklachten komen veel voor. Het zijn vervelende klachten waarvan de oorzaak vaak niet zo helder en duidelijk is. Zowel lichamelijke als emotionele klachten kunnen vermoeidheid veroorzaken.
Stress
Slaapproblemen
Rugpijn
Overgangsklachten
• Bloedarmoede
• Schildklierproblemen
• Na een zware griep

Waarschijnlijk kun je er zelf ook nog wel een paar noemen. Niet elke oorzaak is even eenvoudig op te lossen. Shiatsu kan je helpen door je energie weer vrij te laten stromen.

Hoe kan Shiatsu helpen bij vermoeidheid
Je uithoudingsvermogen is beperkt wanneer je energiestroom geblokkeerd of onderbroken is. Daardoor voel je je vermoeid. Vermoeidheid komt vaak door een disbalans tussen lichaam en geest. Bij Shiatsutherapie maken we gebruik van de 5 elementen leer. Het is belangrijk om uit te zoeken welk element uit balans is om de juiste meridiaan te kunnen behandelen. Ik help je met je met deze zoektocht door vragen te stellen en tijdens de behandeling te voelen waar eventuele blokkades zitten.
Shiatsu is een behandelmethode die je vitaliteit bevordert en je vermoeidheid verlicht. Dit doe ik door op zoek te gaan naar blokkades in de Qi. Door de gerichte Shiatsubehandeling kan de Qi weer vrij doorstromen waardoor je vermoeidheid vermindert of zelfs verdwijnt.

Wat kun je zelf doen tegen vermoeidheid?
We zijn geneigd om bij vermoeidheid op de bank te ploffen met een zak chips of een stuk chocolade. Dat voelt heerlijk op dat moment. Maar het helpt je niet. Om je vermoeidheid aan te pakken is het belangrijk om juist voldoende te bewegen en vooral gezond te eten.

Vermoeid na een behandeling
Het kan voorkomen dat je juist (extra) vermoeid bent na een Shiatsubehandeling. Je kunt je zwaar en loom voelen of misschien val je wel om van de slaap. Dit is geen ongebruikelijke reactie. Je lichaam is hard aan het werk om weer in balans te komen. De vermoeidheid na een behandeling is van korte duur. Je zult ervaren dat wanneer deze eerste vermoeidheid weg is, je juist meer energie hebt.

Wil jij ook meer energie?
Ben jij ook zo moe van het moe zijn? Wil je verlost worden van je vermoeidheid? Dat kan! Plan een afspraak zodat we samen je vermoeidheid aanpakken.
Wil je voorkomen dat je chronisch vermoeid raakt? Een shiatsubehandeling werkt ook uitstekend preventief. Het is een moment van ontspanning en bewustwording. Eventuele beginnende blokkades worden direct opgelost voordat ze problemen geven.
Wil je meer weten of een afspraak plannen? Neem dan contact met me op.

ShiatsuTera_Website_Buttons_160124-01